magyarság digitális térképe

Magyarok a nagyvilágban térkép

A Hungarikumokkal a világ körül csapatának egyik küldetése az, hogy világszerte feltérképezze a magyarsághoz köthető emlékhelyeket, embereket és hagyatékokat. Magyarok a nagyvilágban sok helyen élnek. Pont ezért az elmúlt három évben számtalan országot meglátogattunk, ahol hihetetlen kalandokban volt részünk.

Amellett, hogy felfedeztünk különböző kultúrákat és népeket, szerte a nagyvilágban magyar lábnyomokra bukkantunk. Azért, hogy az átélt emlékeinket közelebb hozzuk nézőink és minden érdeklődő számára, létrehoztunk egy interaktív világtérképet, amelyen elhelyeztük legfontosabb utazásainkat.

Térkép

Minden egyes leszúrt pontnál egy rövid leírás olvasható az ott található magyar vonatkozásokról. A történelem iránt érdeklődő olvasók számára igazi csemege lesz ez a térkép, amelyet folyamatosan frissíteni fogunk, ahogy a sorozatunk évadai bővülnek.

A legutóbbi barangolásaink során felkutatott útvonalak tartalmazzák többek között Teleki Sámuel expedícióit, Vámbéry Ármin utazásait, Kőrösi Csoma Sándor kalandozásait és Stein Aurél útvonalát is.

Mindez a weboldalunk (www.hungarikumokkal.com) jobb felső sarkában, a Térkép menüpontra kattintva érhető el. A használat megkönnyítése érdekében készítettünk egy videót a térkép működéséről.

A Hungarikumokkal a világ körül csapata az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve 2019. október 23-án átnyújtja ezt a térképet az utókornak, és mindenkinek jó felfedezést kíván!

Fogadjátok sok szeretettel térképünk bemutatóját! Fedezzük fel, hol vannak magyarok a nagyvilágban.

Published by