A Hungarikumokkal a világ körül egy lelkes fiatalokból álló csapat. Küldetésünk a világ országain átívelő magyar vonatkozások és örökségek feltérképezése, valamint bemutatása egy televíziós sorozat keretei között.

Immár hetedik éve két hónapra nyakunkba vesszük a világot, hogy fényt derítsünk a kevésbé ismert, vagy akár már elfeledett magyar örökségekre. Jó érzés úgy a világot járni, hogy tudjuk, nemzetünk nagyjai is erre barangoltak.

Szeretnénk, ha hozzájárulhatnánk ahhoz, hogy ne szűnjön meg a magyar világlátás Bécsnél és az „Óperencia” kereteit kitágíthassuk, amennyire csak lehet.
Ez, első filmesektől, úgy hogy kifejezetten a 16-40 éves korosztályt szólítjuk meg – szerintem – nem rossz. Meg kell jegyezni, hogy nem könnyű a Family Guy-jal versenyezni, ami velünk egy időben megy. Mondjuk, vicces, mert, ha valaki ezt mondja egy éve, kinevetem szerintem.
Műsorunk célja annak az űrnek a kitöltése, amit a kulturális üzenettel rendelkező produkciók hiánya okoz. Hiszen még most is kevés olyan magyar műsor van, ami távoli tájakat mutat be és hozza el a hazai képernyőkre oly módon, hogy azt a lehető legszélesebb réteg befogadhassa.

Mit csinálunk?

Nemrég tértünk haza harmadik évadunk forgatásáról,belső-ázsiai utazásunkról. 

Első évadunk során Ázsiában töltöttünk el két hónapot, egészen Thaiföldig jutottunk, második évadunkban pedig Afrika tájain kalandoztunk. Teljes első és mádosik évadainkat megtaláljátok YouTube csatornánkon, Facebook-on pedig betekintést nyerhettek aktuális tevékenységeinkbe.

Olvasd el a Facebookon Nézd meg YouTube csatornánkon