Zoltan’s Little Hungary – Magyar étterem Vietnámban

Ha valaki Nha Trang-ba látogat, a helyi éttermek mellet nem csak népszerű orosz és német vendéglőket találhat. Egy kis utcába befordulva található a Zoltan’s Little Hungary, amely Vietnám egyetlen magyar vendéglője.

Zoltan's Little Hungary
Zoltan’s Little Hungary

A tradicionális magyar étterem tulajdonosa, Zoltán 1996-ban hagyta el Magyarországot, ahonnan először Egyiptom felé vitte az útja. Kisebb-nagyobb fordulatok után Kambodzsában kötött ki, ahol búvároktatóként kezdett el dolgozni.

Nem sokkal később, Zoltán elhatározta, hogy elindítja saját vállalkozását egy vietnám barátjával, Ngoc Chau-val. Eleinte magyaros kolbászokat készítettek csak, de mihelyt népszerűségük nőni kezdett a helyiek körében, eldöntötték, hogy megpróbálják leküzdeni a helyi bürokratikus rendszert és megnyitják Vietnám első és egyetlen magyar éttermét.

Csupán egy évnyi előkészület után sikerült megnyitniuk Zoltán Kis Magyarországát, ahol olyan hagyományos magyar fogásokkal várják a látogatókat, mint például a palacsinta, a pörkölt, vagy a gulyásleves. Egy kellemesen eltöltött ebéd, vagy vacsora mellé pedig még
Unicummal is szolgál az étterem látogatói számára.

Itt olvashatsz több Ázsia-cikket.

A Hungarikumokkal a világ körül csapatának egyik küldetése az, hogy világszerte feltérképezze a magyarsághoz köthető emlékhelyeket, embereket és hagyatékokat. Magyarok a nagyvilágban sok helyen élnek. Pont ezért az elmúlt három évben számtalan országot meglátogattunk, ahol hihetetlen kalandokban volt részünk.

Amellett, hogy felfedeztünk különböző kultúrákat és népeket, szerte a nagyvilágban magyar lábnyomokra bukkantunk. Azért, hogy az átélt emlékeinket közelebb hozzuk nézőink és minden érdeklődő számára, létrehoztunk egy interaktív világtérképet, amelyen elhelyeztük legfontosabb utazásainkat.

Published by