D8E0CEE2-BAEE-4455-85AD-86662029B6B3

NOW Magazin: Hakuna matata az oroszlánok földjén – interjú a Hungarikumokkal a világ körül készítőivel

Az egyik talán legtartalmasabb interjút a NOW Magazin készítette két műsorvezetőnkkel, Kamillával és Danival. Olvasd el és Hakuna matata!


Dani, nyilván nem először kapod a kérdést; honnan jött az ötlet, hogy magyar nyomokat keress a világ távoli pontjain?


Kurucz D.: 2016-ban alapjaiban megrengett az életem és Balázzsal amúgy is nagyon régóta terveztük, hogy kimegyünk meglátogatni a húgát Sanghaiba, de abban az évben ez nem jött össze, úgyhogy következő évben rákészültünk, megvettük a jegyet, mindenkinek meséltünk is erről, többek között a nagybátyámnak is, Kurucz Péternek, aki annak idején az ATV főszerkesztője is volt, és ő vetette fel, hogy ha már elmegyünk baromi sok pénzért bejárni Dél-kelet Ázsiát, miért nem viszünk egy kamerát, és vesszük fel. Gyerekként apukám sokszor nézette velem Michael Palin 80 nap alatt a föld körül-jét, de nem akartam valami sokadik unalmas utazós műsort. 2013-ban a Kőrösi Csoma Sándor Programnak voltam gyakornoka Bostonban. A program lényege, hogy a kinti diaszpórának a magyar hagyatékait, tárgyi emlékeit ápolja az ösztöndíjas. Meg egyáltalán felkutatod, mert azt megelőzően nem is voltak ilyen programok, kezdeményezések. Ez jó alapja volt aztán a mi utazásunknak is. Dél-kelet Ázsia nincs dugig ilyesmikkel, de azért ráakadtunk néhány dologra.

Egy interjúban említettétek, hogy az európaiaknak órájuk van, az afrikaiaknak meg idejük, meg a „hakuna matata” életérzést. Mennyire tudjátok ezeket beépíteni a hétköznapjaitokba?

Szász K.: Hakuna matata azt jelenti, hogy semmi gond. Én azt hittem, hogy ez csak vicc, amit az Oroszlánkirályból vettek, de Zanzibár és környékén nagyon élik ezt az életérzést. Ezt a Kilimandzsárón tanultuk meg. Sokan jönnek, hogy hú én gyorsan felmegyek és akkor megcsinálom. Nem fog menni. Nyugodtan kell, lassan, beütemezve, és akkor sikerülni fog.
Kurucz D.: Igen, jó lenne ezeket beépíteni a hétköznapokba. Mindenki nyugodtabb lenne.

A teljes interjúért IDE kattintsatok! Érdemes.

Published by