1959397_726164827431206_6137911583192755027_n

Interjú Greksa Gábor operatőrrel – Vira.hu

A Vira.hu online magazin Greksa Gábor operatőrünket kérdezte az első évad kalandairól, kihívásairól. 


A sorozat executive producerei között a forgatásokon részt vett a keceli származású Greksa Gábor is, aki operatőrként volt jelen. Ázsiából hazaérkezve hivatásáról, ázsiai élményeiről kérdeztem.

-Mesélnél egy kicsit magadról? Mióta dolgozol operatőrként?

-A szakma iránti érdeklődésem már középiskolás koromban elkezdődött, azonban érettségi után más irányokba haladtam egy ideig. 2011 februárjában jelentkeztem kommunikáció és médiatudomány szakra, pár hónappal később a keceli TV-nél kezdtem el dolgozni, majd innen kerültem fel Budapestre.

-Mit szeretsz legjobban a munkádban?

-Amikor elkezdtem operatőrként dolgozni, egyszerűen csak élveztem minden pillanatát. Állandóan kísérletezgettem, tanultam. Ma már sokszor többet töltök tervezéssel és előkészülettel, mint a konkrét munkával, így a munkának ez a része lett inkább kreatívabb számomra, mivel itt van lehetőségem kísérletezni és olykor hibázni is. Élesben nem engedhetem meg magamnak, hogy valami ne sikerüljön, de azt se, hogy ne a lehető legtöbbet hozzam ki belőle. Szóval leginkább azt a pillanatot szeretem a munkámban, mikor végignézek egy körülményes tervezési és gyártási folyamatot, ami jól sikerült és ez elégedettséggel tölt el. Olyan ez, mint amikor egy építész megtekinti az általa tervezett építményt és tudja jól, hogy mennyi munka, álmatlan éjszaka, tervezés és építési nehézség van mögötte, de amikor már ott áll az elkészült építmény előtt akkor érzi, hogy mindez megérte.

A teljes interút IDE kattintva érhetitek el. Érdemes kattintani!

Published by