HVK_logo_fb

HUNGARIKUMOKKAL A VILÁG KÖRÜL – SzegedMA

Első évadunk híre Szegedre is eljutott. Hajrá Hungarikumokkal a világ körül!


Két magyar fiatal merész vállalkozásának lehetnek szemtanúi január 5-től a SuperTV2 nézői. A Hungarikumokkal a világ körül adásaiban Thaiföldig utaznak a főhősök, miközben meglátogatják a messzi távolban a magyar kultúrához kötődő személyeket, épületeket, ahová hungarikumokat is magukkal visznek.

2017 nyarán két jóbarát, a jogászként dolgozó Kurucz Dani és a zenész-újságíró Horváth Balázs azzal a céllal kelt útra, hogy hatvan nap alatt Moszkva érintésével eljussanak Thaiföld déli részére. Mindeközben olyan személyeket, sorsokat, épületeket, műtárgyakat kerestek fel, amelyek a magyar kultúrához kötődnek. Nem elégedtek meg azonban ennyivel, a hátizsákjukba rejtett hungarikumokkal egy „szeletnyi” Magyarországot is magukkal vittek a távoli Ázsiába, egyedülálló élményeket szerezve. A közel húszezer kilométer hosszúságú útjuk során Ázsia olyan, eddig kevésbé ismert helyszíneit keresték fel, mint a Shanghaiban álló Petőfi-szobor, vagy a Guilinban felépített Lánchíd.

A néző olyan különleges helyekre is eljuthat a kaland során, mint Robert Capa halálának színhelye, a kambodzsai-magyar árvaház, de nem maradnak ki Angkor, illetve Thaiföld tengerpartjai és nagyvárosai sem.

Az összesen nyolc részből álló, ismeretterjesztő sorozat lenyűgöző emléket állít Ázsia Magyarországhoz fűződő viszonyáról. Az első epizód január 5-én látható a SuperTV2-n.

Az ajánló ITT olvasható.

Published by